Jacht en vissen

Åfarnes

Jagen is een onderdeel van de Noorse cultuur.In Møre og Romsdal bevindt zich de dichtste bezetting van herten.Vanzelfsprekend wordt er op deze dieren gejaagd,ter voorkoming van schade aan de wintervoorraad gras en het tegengaan van ziekten.Het jachtseizoen op herten is opengesteld van 10 september tot en met 22 december.In Noorwegen is het jagen toegestaan zeven dagen per week.Verder wordt er ook gejaagd op schadelijk wild zoals kraaien ,vossen en de lynx

Kroon herten
Kroon herten

Er is echter wel een geldige jachtakte nodig om in Noorwegen te mogen jagen.

Korhaan oftewel noorse Tiur
Korhaan oftewel noorse Tiur

Ook de Korhaan komt bij ons in de bossen voor en is bejaagbaar

bergmeer "Nysetra"
bergmeer "Nysetra"

Forel vissen met de vlieghengel behoort ook tot de mogelijkheden. Op korte afstand is er een groot bergmeer gelegen waar op forel gevist kan worden. Bij het meer zijn gratis 2 bootjes met roeispanen te gebruiken en kunt u gebruik maken om staande wanden (visnetten)neer te zetten om ze de volgende dag weer op te halen en te legen. Dit om een gedeelte vis weg te vangen zodat de doorsnee vis groter kan worden. Er wordt wel een vergoeding van de grondeigenaar gevraagd voor het gebruik van de weg naar het meer.

Kleiduiven schieten.
Kleiduiven schieten.

Kleiduiven schieten is ook mogelijk bij ons en hiervoor is geen jachtakte of vergunning nodig. Het kleiduiven schieten wordt geheel door ons verzorgd.

Koolvis en Heilbot
Koolvis en Heilbot
mooie Koolvis
mooie Koolvis

ZEEVISSEN.

 Natuurlijk kan er  volop worden gevist op alle voorkomende soorten vis,zoals kabeljauw,koolvis,pollak,platvis,makreel in het fjord. . Hier is geen visvergunning nodig en kunt u tijdens uw verblijf bij ons gratis de boot gebruiken die wij hiervoor hebben aangeschaft (exclusief brandstof) .Ook het lenen van een hengel en reddingsvest (verplicht in Noorwegen) is geen probleem. Het appartement heeft een gezamelijke vriezer waar u eventueel uw gevangen vis in kunt bewaren.